Effektiv og trygg varme med ny peis

Rodger og Renee Hooker trengte en tryggere og mer effektiv peis. Resultatet ble en plassbesparende og nydelig peisovn fra Varme & Flis.

Rodger and Renee er begge fra Detroit i USA. De flyttet sammen til Sverige da Rodger fikk jobb der, før ferden gikk videre til Kongsberg i 2009, da han fikk jobb i FMC Technologies.

Paret kjøpte huset deres i 2015, og har siden det renovert det meste. Nå var det peisen som sto for tur.

Trengte en tryggere lønsing

Den gamle peisen tok opp store deler av plassen i stua, og ga ikke mye varme.

Den gamle peisen var ikke særlig effektiv. Om vi skulle få varmen ut i rommet måtte luka stå åpen, og dette føltes ikke helt trygt, forteller Renee.

Da høsten- og vinterkulden var rett rundt hjørnet ønsket familien seg en ny peis. De var usikre på om de skulle få til noe før kulden satte inn, og Renee må innrømme at hun var skeptisk. Rodger tok likevel kontakt med Varme & Flis, etter å ha fått en anbefaling fra en bekjent.

Rask prosess

Bjørn Tore fra Varme & Flis kom på befaring, og fant en god løsning. Ved å rive den store gamle peisen, og legge ny stein rundt ble ildstedet omgjort til en stilig og mer plassbesparende sone i stua. Rodger rev den gamle peisen selv, og da Varme & Flis monterte peisen gikk jobben raskt og problemfri.

Prosessen gikk raskt, og i løpet av kort tid sto den nye peisen klar til bruk.

Det var imponerende hva de fikk til på så kort tid. Plutselig hadde vi en ny og stilig peis, forteller Rodger fornøyd. Selve monteringen var veldig rask. Dette kom godt med når vinterkulden var rett rundt hjørnet, fortsetter han.

Familiehunden Kobi er også svært fornøyd med den nye peisen.

Paret fra USA trives i Kongsberg, og er svært fornøyd med å ha en ny peis som skal varme opp huset hver vinter i mange år fremover.

Rodger forteller at han er veldig fornøyd med Bjørn Tore. – Jeg vet at han har hatt veldig mye å gjøre, men likevel følte vi oss ivaretatt og prioritert, forteller han. Bjørn Tore var enkel å jobbe med. Han kom med anbefalinger og løsninger som vi ble veldig fornøyd med, fortsetter Rodger.

Nå kan vi se flammene, uten at det føles utrygt. Peisen er renere enn den gamle, og nå slipper vi lukten av brent tre i stua når vi fyrer, forteller en fornøyd Renee.

Se peisen før og etter her: