Ny peis i lekker løsning

Er du på utkikk etter nytt ildsted? Sjekk hvordan Kristin og Morten fikk en ny og moderne peisovn i deres gamle hus i Tillichbakken.

Pusset opp

Kristin og Morten har allerede pusset opp de fleste rommene, men det var først da de begynte med stua at behovet for nytt ildsted meldte seg.

– Huset er opprinnelig fra 1798, og vi kjøpte det i 2012. I et så gammelt hus er det mye historie i veggene og det har blitt bygget på og pusset opp en rekke ganger gjennom årene. Her finnes det ikke mange rette vinkler, men det er jo noe av sjarmen, humrer Kristin.

Ovnen vi hadde var en god gammeldags Jøtul tønneovn, som kanskje mange kjenner til. Denne passet ikke inn med resten av interiøret i det hele tatt. I tillegg ønsket vi oss en ovn som både så bedre ut, og var langt mer effektiv enn den gamle, legger Kristin til.

Elsker alt som er dansk

Det er tydelig at det bor noen med sans for interiør i Tillichbakken 18. Man får en følelse av å gå inn i et interiørmagasin, hvor alle detaljer er nøye gjennomtenkt.

– Jeg synes at alt skal være så dansk som mulig, ler Kristin. Mannen min har ikke peiling på hva som er fint og ikke, men han har lært seg at jeg har det, så han stoler på meg, fortsetter hun.

Vakker innebygget peis ble løsningen

Familien ønsket seg en frittstående peis, og kontaktet Varme & Flis for en befaring. Bjørn Tore så potensiale og foreslo i stedet en innebygget peisløsning. Dette var både plassbesparende, og bidrar til at varmen spres bedre ut i rommet.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med løsningen Varme & Flis lagde for oss. De forsto med en gang hva som ville passe inn i stilen vi har i huset, og valgte ut en moderne og fin peisovn fra Scan, forteller Kristin.

Rask og problemfri montering

Montørene klargjorde til overflatebehandling. For å matche naboveggen malte Kristin med kalkmaling, noe som skapte en fin helhet i stuen.

– Monteringen var gjort i løpet av bare to dager, vi merket nesten ikke at montørene var her engang. Ettersom huset er svært gammelt dukket det ikke overraskende opp en sprekk. Denne ble raskt rettet opp i, uten ekstra kostnad, avslutter en fornøyd Kristin.

Vi er så fornøyde med hele prosessen, og peisen varmer kanskje dobbelt så mye som den gamle peisen.

Kristin Øia

Se flere bilder av huset til Kristin: