Vi åpner ny butikk!

– Nå skal vi endelig komme til Hallingdal! forteller Bjørn Tore Odden, daglig leder hos Ildstedet Kongsberg. Ildstedet Gol åpner dørene i starten av februar og søker flere nye medarbeidere.

Har gått med planen i hodet i mange år

Bjørn Tore Odden har drevet Ildstedet Kongsberg i ni år. Fra hytta på Tunhovd startet sakte men sikkert ideen om butikk nummer to i Hallingdal, der han visste det var et stort marked å dekke. Etter å ha etablert seg og gjort det godt i Kongsberg over lang tid, er det nå klart for nye utfordringer.

– Jeg har jo hytte på Tunhovd og er kjent med området, og har sett at det er etterslep i oppgraderinger av ildsteder. Det er også et enormt hyttemarked her oppe som trenger oppmerksomhet. Så da begynte jo ballen å rulle og jeg tenkte at nå må vi slå til, sier Bjørn Tore.

Bjørn Tore Odden

Fikk med seg solid støttespiller på laget

Bjørn Tore visste at det ville være avgjørende å ha med seg noen kloke hoder når de nå skulle etablere seg i et nytt marked.

– Det er mye som skal på plass og praktiske ting som skal løses, da er det helt klart at det er en fordel å være flere på jobben, forteller Bjørn Tore.

Kameraten fra ungdomstiden, Rigoberto Villarroel (Rigo) hadde lenge vært i tankene til Bjørn Tore. Rigo som jobber som politietterforsker har alltid drømt om å starte noe for seg selv. Ideen om å starte en Ildstedet-butikk i Hallingdal er noe kameratene ofte snakket om når de møttes med jevne mellomrom.

I starten av 2021 hadde Bjørn Tore fått på plass en tydelig plan og uten mye overtalelse fikk han endelig med seg kameraten på eiersiden i den nye satsningen.

Rigoberto Villarroel

Uforutsette hindringer

Alt så lyst og positivt ut for duoen, de gledet seg til å ta fatt på de mange oppgavene frem mot åpning. Den tragiske hendelsen på Kongsberg i oktober 2021 satt en brå stopper for planene, der Rigo selv havnet midt oppi dramaet som utspilte seg i bydelen.

– I tiden etter 13.oktober var jeg helt nødt til å prioritere familie og egen helse i en god stund, forteller Rigo.

– Det har vært en tøff tid og jeg kan takke en enorm støtte fra hele samfunnet og de rundt meg, for at det har vært mulig å komme seg så raskt tilbake igjen.

Etter å ha tatt tiden til hjelp fortsatte Bjørn Tore og Rigo med å realisere planene for Hallingdal. Arbeidet med åpningen har vært en fin og positiv avveksling i hverdagen for kameratene.

Rigo og Bjørn Tore gleder seg til å ta i mot kunder

Satser på Gol, men også hele Hallingdal

De har nå kommet seg inn i fine lokaler på Gol og opplever å bli tatt imot med positivitet og støtte fra lokalbefolkningen i Hallingdal. I starten av februar er det endelig klart til å ta i mot kunder i butikken.

– Vi så på flere lokasjoner i Hallingdal og valget falt på Gol. Vi fant et kjempefint lokale i et veletablert næringsområde, der det allerede foregår mye handel, hvilket er en stor fordel, forteller Bjørn Tore.

– Gol blir et sentralt sted for butikken, men det blir også en butikk for hele Hallingdal. På sikt vil vi også knytte til oss håndverkere som skal arbeide med montering av produktene.

Vi søker flinke folk til å bli med oss på eventyret!

Når butikken nå åpner skal det ansettes en butikkleder til å ta seg av mye av den daglige driften. Vi ser etter en person med god kjennskap til markedet i Hallingdal, godt nettverk i lokalmiljøet og har erfaring fra butikkdrift. Vi oppfordrer alle som er interesserte til å ta kontakt og sende en åpen søknad, det kan bli snakk om flere stillinger her i løpet av kort tid.

– Mitt motto er «alt kan læres!». Den vi ansetter må være villig til å lære mye på kort tid. Det blir en bratt læringskurve, ler Bjørn Tore.

– Vi håper å finne noen som «brenner» for produktene vi selger, legger Rigo avsluttende til med et glimt i øyet.

Ønskede kvalifikasjoner:

Som butikkleder på Ildstedet Gol vil du stå for mye av den daglige driften av butikken og ha ansvar for å sikre en god butikkopplevelse for kundene.

Det er en fordel hvis du er en person som:

  • Liker utfordringer
  • Har ledererfaring, gjerne fra detaljhandel
  • Har et tydelig kremmerinstinkt
  • Kan jobbe selvstendig, strukturert og målrettet
  • Har truckførerbevis (ikke et krav)

Søknad sendes til: bt@ildstedetkongsberg.no

Spørsmål om stillingen, ring 907 08 670